AkuZone - Klinik for akupunktur, psykoterapi, hypnoseterapi, eft/tft i Holbæk
Ofte stillede spørgsmål:

Er hypnose farligt?
Nej, du oplever hver dag trance tilstande. En trance tilstand er, når du er inde i dig selv, f.eks. når du dagdrømmer. Du kender sikkert også til at tænke - hvordan er jeg kommet hertil? Eller tilstanden lige før du falder i søvn eller lige inden du vågner helt, er også en trance tilstand. Hypnose er en tilstand der ligner dette.

Kan jeg risikere ikke at kunne vågne op igen ?
Nej - man vågner altid op! Det værste der kan se er at du falder i søvn og sover et par timer.

Vil jeg fortælle ting, som jeg ønsker ikke andre skal vide?
Du vil aldrig fortælle noget, som du ikke ønsker andre skal vide, din bevidsthed er tilstede hele tiden, og du vil derfor kun sige ting, som du selv ønsker jeg skal vide.

Kan hypnose få mig til gøre noget mod min vilje?
Nej, hvis du i hypnose bliver bedt om at gøre noget du ikke ønsker, vil du helt automatisk komme ud af hypnosen. Du kan kun påvirkes til det du selv ønsker.

Kan en person kontrolleres i hypnose?
Nej, du bestemmer helt selv, om du vil lade dig påvirke, man kan ikke få en person til at gøre noget, vedkommende ikke selv vil. I hypnose arbejdes der med det ubevidste sind, og det er netop det sind, der passer bedst på os - det sørger for vore overlevelse.

Har jeg kun været i hypnose, hvis jeg har været helt væk eller ikke har hørt noget?
Nej, du er i hypnose selvom og du høre og husker alt. Det mest almindelige er at bevidstheden er tilstede og at man hører alt eller en del af det, der bliver sagt. Men det er også helt almindeligt at man glemmer noget af det igen bagefter.

Jeg tror ikke, at jeg kan hypnotiseres.
Alle kan hypnotiseres - men kun hvis du selv vil. Du behøver ikke at tro på det, men lysten til at lade dig hypnotiserer, skal være til stede.